Lapin Kirjallisuusseura on avoin kaikille kirjallisuuden ystäville. Seuran jäseneksi voi liittyä hallitukselle osoitetulla hakemuksella osoitteessa: c/o Erkki Kaila, Ounasjoentie 5 A 8, 96200 Rovaniemi, sähköposti: lapinkirjallisuusseura@gmail.com tai täyttämällä sähköisen hakemuslomakkeen

Lapin Kirjallisuusseura järjestää keväällä opetus- ja kulttuuriministeriön tuella kaksi mielenkiintoista koulutustilaisuutta:

Rovaniemellä 19.3.2016 VINKKEJÄ OMAN JULKAISUN TOTEUTTAMISEEN  ja Kemissä 3.4.2016 RUNOMUOTOKUVIA

KANTAPÄÄN KAUTTA: vinkkejä aloitteleville kirjailijoille

Suunnitteilla kirjan teko? Mutta miten kirja julkaistaan? Millainen on hyvä kirja? Kuinka voi ohjata omaa kirjoittamisprosessia? Kenellä luetuttaa teksti? Mistä saa editointiapua? Miten suunnitella houkutteleva kansikuva, kuinka syntyy teksti takakanteen?

Tilaisuus koostuu kaikille avoimesta Tero Ronkaisen pitämästä yleisöluennosta sekä maksullisesta (25/30 euroa) henkilökohtaisesta ohjauksesta, jossa kirjailijaksi aikova pääsee esittelemään omaa kirjaprojektia kahdesta asiantuntijasta koostuvalle raadille. 30 minuutin pituisessa keskustelussa asiantuntijat kommentoivat projektia monipuolisesti ja antavat vinkkejä tekijälle.

Päivän luennoitsija

Yksitoista kirjaa tehnyt Tero Ronkainen puhuu yleisöluennossa omasta tavasta kirjoittaa ja suunnitella kirjaa alusta asti painovalmiiksi. Kirjailija jakaa kokemuksia myös kustannusrakenteeseen liittyvistä asioista, hinnoittelusta ja kirjan graafisen ilmeen luomisesta.

la 19.3.2016, Rovaniemen kaupunginkirjasto, alakerran kokoushuone

klo 11.30 - 13.00 KANTAPÄÄN KAUTTA: vinkkejä aloitteleville kirjailijoille, kaikille avoin ja maksuton yleisöluento, kirjailija Tero Ronkainen

(klo 13.15 - 16.00 KERRO MINULLE KIRJASTASI -henkilökohtainen ohjaus neljälle kirjoittajalle, Huom: kaikki ajat on jo varattu!)

Lisätiedot ja ilmoittautumiset ma 11.3.2016 mennessä,

tuottaja Katja Rakkolainen
puh: 040 3559930

RUNOMUOTOKUVAPAJA

su 3.4.klo 11-15 Kemin kaupunginkirjaston opintolukusalissa, osoite: Marina Takalon katu 3.

Työpajassa luodaan turvallinen tila, jossa osallistujat katsovat toisiaan ja kirjoittavat näkemästään runoja. Aiempaa runojen harrastamista ei tarvita. Kirjoittamista tukevat harjoitteet valitaan ryhmän mukaan. Syntyneet muotokuvat annetaan kohteilleen lahjaksi. Aina on tärkeää katsoa toista hyväksyvästi, kokonaisena ihmisenä. Runomuotokuvapajoja on pidetty tähän mennessä sanataidekouluissa, työhyvinvointipäivissä, vanhainkotien hoitaja-vanhusryhmissä, kontakti-improvisaatiotanssitunneilla, kehitysvammaisten toimintakeskuksissa ja koululuokissa.

Ohjaaja: Timo Harju

Timo Harju on sanataiteilija, joka työllistää itsensä kirjailijan, kirjoittamisen opettajan ja yhteisötaiteilijan rooleissa. Timo on julkaissut kaksi runoteosta: Kastelimme heitä runsaasti kahvilla (ntamo 2009) ja Kaikenhymyiset (ntamo 2015). Yhteisötaiteilijana hän on työskennellyt erityisesti vanhustyön ja lastensuojelun laitoksissa. Kaikenikäisten kirjoittajaryhmien ohjaaminen on hänestä ihanaa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen pe 18.3. mennessä Katja Rakkolaiselle
puh 040 3559930