Lapin Kirjallisuusseuran ensimmäinen kirjoittajakurssi pidettiin Lapin Opistolla Sodankylässä vuonna 1997. Siitä lähtien seura on järjestänyt kirjoittajakurssin joka kesä. Osallistujamäärä on vakiintunut neljän- ja viidenkymmenen välille. Yhteistyökumppanina on Revontuli-Opisto.

Kursseilla työskennellään ryhmissä. Perusryhmiä ovat olleet draama, lyriikka ja kaksi proosaryhmää. Vuonna 2012 kokeiltiin viidentenä ryhmänä mielipidekirjoittamista, 2013 elokuvakäsikirjoittamista, joka osoittautui suosituksi ja jäi ohjelmaan. Kesällä 2015 on ensimmäistä kertaa tarjolla ohjausta lapsille kirjoittamisesta. Päivä aloitetaan noin tunnin mittaisella aamuluennolla, josta vastaa kukin kirjailijaohjaaja vuorollaan. Sitten jakaudutaan ryhmiin, joissa kirjoitetaan, ruoditaan kirjoituksia, välillä ohjaaja turisee teoriaa ja taas kirjoitetaan.

Vuosien kuluessa kursseilla on ollut monia ohjaajia. Yhteistä heille on ollut, että kaikki ovat kokeneita kouluttajia ja ansioituneita ja tunnettuja tekijöitä omilla aloillaan. Monet ohjaajat ovat palanneet Sodankylään vuosi toisensa jälkeen, näin esimerkiksi Taija Tuominen ja Juha Hurme.

Kurssi on kokonaispaketti, jossa opetuksen lisäksi tutustuu muihin kirjoittajiin. Siellä pääsee keskustelemaan kirjoittamisen ihanuudesta ja ongelmista muiden samanhenkisten kanssa. Monet kurssilaiset löytävät kirjoittamisen ensi kertaa – siirtyvät ajatuksista tekoihin. Kurssi antaa uutta ytyä myös kokeneemmille kirjoittajille. Kurssille hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä, etukäteistehtäviä ei tarvitse lähettää.

Vuosien varrella todella moni kurssilainen on saanut aikaiseksi kirjan tai näytelmän tai useammankin. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla tavoitteena eikä edes haaveissa, jokainen kirjoittaa omien päämääriensä ja lähtökohtiensa mukaan.