Lapin Kirjallisuusseura perustettiin Rovaniemellä 20.4.1996 lappilaisten kirjailijoiden, kirjoittajien ja kirjallisuuden edistämisestä kiinnostuneiden yhdyssiteeksi. Seura on avoin kaikille kirjallisuuden ystäville.

Seurassa on noin 310 jäsentä (elokuu 2016). Mukana on kirjailijoita, kirjoittamisen harrastajia ja lappilaisesta kirjallisuudesta kiinnostuneita. Yli 80 jäsentä on julkaissut kaunokirjallisen teoksen. Jäsenistöstä toistakymmentä kirjailijaa kuuluu Suomen Kirjailijaliittoon.

Jäsenmaksu on 25 euroa/vuosi, eläkeläisiltä, työttömiltä, opiskelijoilta ja varusmiehiltä 15 euroa/vuosi. Jäsenet saavat jäsenpostia 4-6 kertaa vuodessa joko sähköpostitse tai kirjeitse.

Jäseneksi voit liittyä täyttämällä nettisivuiltamme löytyvän jäsenhakemuksen. Hakemuksen voi tehdä myös sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai osoittaa postitse seuran hallitukselle, osoite Lapin Kirjallisuusseura c/o Erkki Kaila, Ounasjoentie 5 A 8, 96200 Rovaniemi.

Toiminta

Vuosittain kesäkuun alussa järjestettävä Sodankylän kirjoittajakurssi on vakiintunut osa seuran toimintaa.

Marraskuiseen Tekijöiden päivään kutsutaan kuluneen vuoden aikana kirjan julkaisseet lappilaiset kirjailijat, jotka voivat esitellä ja myydä teoksiaan paikalla olevalle yleisölle. Tilaisuus pyritään järjestämään vuosittain eri puolilla Lappia.

Seura järjestää toimintasuunnitelman mukaisesti myös kirjallisuuteen liittyviä muita tapahtumia, joista tiedotamme näillä sivuilla, Facebookissa sekä Lapillisessa.

Seura tarjoaa jäsenilleen useita tiedotuskanavia. Näiden nettisivujen Kirjailijat kohdassa voi esitellä tuotantoaan ja/tai julkaista linkin omille sivuilleen. Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvässä Lapillinen-jäsenlehdessä, Facebook- ja Twitter-sivuilla esitellään vasta ilmestyneitä lappilaisia teoksia ja kirjailijoiden toimintaa sekä kerrotaan ajankohtaisista kirjallisuuteen liittyvistä tapahtumista ja koulutustilaisuuksista. Lehti julkaisee myös jäsenten lyhyitä tekstejä ja runoja. Kuukauden runo -nettisivu tarjoaa yhden julkaisukanavan jäsenten runoille.

Nettisivujen kuukauden pääkirjoituksissa pohjoisen kirjailijat, kirjallisuuden harrastajat ja sen parissa työskentelevät tarjoavat punnittua sanaa kirjallisuuden ja kirjoittamisen nykyilmiöistä. Jäsenenä voit tarjota omia pohdintojasi pääkirjoitukseksi.

Linkit -sivulle on koottu muun muassa tahoja, joista saa tietoa tekijäinoikeuksista ja kustannussopimusten solmimisesta.

Yhteistyötahot

Seura kuuluu Suomen Kirjailijaliiton yhteydessä toimivaan Kirjailijayhdistysten verkostoon, jonka vuosittain eri paikkakunnalla järjestämät Talvipäivät on tarkoitettu kaikille seuramme jäsenille kohtaamispaikaksi ja virkistykseksi.

Toimintaamme ovat merkittävästi tukeneet Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipiste ja Valtion kirjallisuustoimikunta sekä WSOY:n kirjallisuussäätiö.

.