Rovaniemen Wanhoilla Markkinoilla järjestettiin 16.-18.8.2019 Lapin Kirjallisuusseuran toimintasuunnitelman mukainen sanataidetapahtuma. Tilaisuus toteutettiin yhteistyössä Rovaniemellä toimivan Sanaseuran kanssa.

Ohjelmassa oli kaikkina markkinapäivinä tunnin mittainen juonnettu tilaisuus, jonka lopussa esityslava avattiin yleisölle "open mic"-osiolla. Osallistujia riitti kaikille markkinapäiville. Perjantain puolitoistatuntinen tapahtuma päätettiin kirjailija Arja Anderssonin vetämällä ja läsnäolijat mukaansa tempaavalla runojoogalla.

Runoköngäs 2019 kiinnosti yleisöä, lavalla Heli Slunga. Kuva: Erkki Kaila

Tapahtuman pääesiintyjänä toimi tervolalaislähtöinen runoilija Heli Slunga. Hän esiintyi sekä perjantain että lauantain sanataidetunnin avaajana. Sen lisäksi hän esitti Wanhojen Markkinoiden avajaisissa markkinarunon.

Heli Slunga avajaistapahtumassa. Kuva: Erkki Kaila

Marja Poutanen esitti Eevan monologin Erkki Kailan näytelmästä Kätteni kautta armaani.

Marja Poutanen esiintymässä. Kuva: Arja Vasama

Jenni Grönqvistin runot hänen esikoiskokoelmastaan Mestauskalliolta mereltä veivät kuulijat tuulisen Raahen tunnelmiin.

Jenni Grönqvist. Kuva: Arja Vasama

Sekä kirjallisuusseuran että Sanaseuran aktiivi Mako Pihavainio ehti järjestelyvastuiltaan itsekin lavalle. Kuva: Arja Vasama

Jätkänlavalle nousi etukäteen sovittuja esiintyjiä ja lisäksi oli Open Mic-osuus, jolloin foorumi oli vapaa kaikille halukkaille esiintyjille.

Perjantaina 16.8. klo 13-14 Heli Slunga, Leena Patjas, Marja Poutanen, Leena Pyhäluoto, Pilvi Puro + Open Mic

Lauantaina 17.8. klo 13.-14. Heli Slunga, Jenni Grönqvist, Jyri Ollila, Marko Pihavainio, Pilvi Puro + Open Mic

Sunnuntaina 18.8. klo 13-14, Lea Poikela, Marja Poutanen, Pilvi Puro + Open Mic

Runoköngäs 2019 tapahtumajuliste