Lapin Kirjallisuusseuran kirjoittajakurssit järjestettiin yhdessä Revontuli-Opiston kanssa Sodankylässä 3.-8.6.2013. Pitkän proosan ryhmää veti tällä kertaa kirjailija Pauliina Vanhatalo, lyhytproosan kirjoittaja ja kirjoittajakouluttaja Maippi Tapanainen. Draamaryhmä oli dramaturgi ja kirjailija Tuomas Timosen hoidossa ja lyriikkaa ohjasi kirjailija Tommi Parkko. Uutena aiheena opeteltiin elokuvakäsikirjoittamista elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Jan Ijäksen johdolla. 

Kurssilaisia oli tällä kertaa vain 30, joten jokainen sai taatusti yksilöllistä ohjausta kirjoittamiseensa. Viikko-ohjelma koostui tuttuun tapaan aamuluennoista, ryhmän kanssa työskentelystä ja kirjoitustehtävien parissa painimisesta iltaisin. Iltoihin mahtui myös vapaamuotoisempaa ohjelmaa, ympäristöön tutustumista ja Lapin alkavasta kesästä nauttimista. Ja viimeisenä iltana tietenkin yhteinen ohjelmallinen illanvietto. 

Kursseilla syntyneistä teksteistä koottiin antologia.

Seura kiittää taas Revontuli-Opistoa hyvästä yhteistyöstä ja etenkin opistosihteeri Sinikka Tepsaa mitä moninaisimpien käytännön asioiden hoitamisesta ja järjestelemisestä kurssiviikon aikana, sitä ennen ja vielä sen jälkeenkin. 

Paula Alajärvi ja Maippi Tapanainen. LKuva: J.Mertanen

Tuomas Timosen draamaryhmä. Kuva J.Mertanen

Viimeistään lähtöpäivän kakkukahveilla viikon työ puhkesi kukkaan. Kuva J.Mertanen