Lukkarila, Anne

 

Anne Lukkarila (s 1968) on rovaniemeläinen perheenäiti ja hallintotieteiden maisteri, joka on tehnyt työuransa kouluttajana ja kehittäjänä. Asiakkaina yli viidentoista vuoden ajan ovat olleet sadat matkailu-, ravintola- ja palvelualan yritykset. Tästä kokemuksesta syntyi esikoistietokirja, omakustanneteos Strategiaa suomeksi (2015). Myöhemmin liikeenjohdon e-kirjasarja Tärppejä ja Työkaluja on täydentynyt useammalla e-oppaalla.

Sittemmin Anne on opiskellut luovaa kirjoittamista ja julkaissut kaksi yrittäjämuistelmaa: Kioskinpitäjä ja keisarinna – Päivikki Palosaaren elämää (2016 / Hullu Poro Oy) ja Sata vuotta satumaata – poromiehen palkisilla (2017 / AK Kustannus).

Tonttula-sarjan ensimmäisen kirja Keltanuttuisen tontun tarina (Kustantaja Hullu Poro Oy) yntyi, kun brittiläisen draamaprofessorin Allan Owensin ohjaama luova tiimi suunnitteli syntytarinaa Kittilään Könkäälle rakennettavaan Tonttulan elämyskylään. Syntytarina syntyi kuusihenkisen ryhmän tuotoksena alkuperäiseen muotoonsa englanninkieliseksi audioksi. Tarinan käänsi suomeksi ryhmässä mukana  työskennellyt Anne Lukkarila. Keltanuttuisen Tontun tarina on saatavana suomen ja englannin lisäksi kaikkiaan seitsemänä eri kieliversiona.

AK Kustannus on Annen e-julkaisuihin keskittyvä indie-kustantamo, joka bloggaa Luovasta Kirjoittamisesta ja Luovasta Kustantamisesta www.akkustannus.com

Anne Lukkarilan kuvasi Kaisa Sirén.Joulukuussa 2016 ilmestyi kirja Päivikki Palosaaresta, Kioskinpitäjä ja Keisarinna.

Takakansiteksti: Millainen ihminen löytyy Lapin keisarinnan ja Levin voimanaisen julkisuuskuvan takaa? Millainen on ollut Päivikin elämänmatka Kittilän Könkään maalaistuvasta Lapin matkailubisneksen keskiöön? Tarinallinen elämänkerta valottaa Päivikki Palosaaren elämää, hänen ilojaan ja surujaan, vaikeuksiaan ja voittojaan.

Hersyvät tarinat vievät lukijat Päivikin lapsuuteen ja nuoruuteen Lappiin ja Turkuun, matkoille maailman ääriin ja väliin kivuliaisiinkin seikkailuihin yrittäjänä ja ihmisenä. 

Unelmansa eteen taistelleen ihmisen tarinasta kuultaa läpi lohdullinen ajatus – elämä on ihmisen omissa käsissä. Takakansiteksti: VAROITUS: TÄMÄ STRATEGIA-OPUS SISÄLTÄÄ KÄYTÄNNÖN TYÖKALUJA JOTKA OVAT SIMPPELEITÄ JA TOIMIVAT!

STRATEGIAA SUOMEKSI – tärppejä ja työkaluja antaa selkeän mallin ja työkalut sekä strategian rakentamiseen että sen jalkauttamiseksi. Case – esimerkit helpottavat asian soveltamista.

Mikään ei ole vakavaa, ei edes strategiatyö. Niinpä tätäkään käsikirjaa ei kannata lukea ryppyotsaisesti. 

Nappaa siis juuri sinulle sopivat tärpit ja työkalut, jos niitä löydät!