Pikkumäki, Esa


Olen Esa Pikkumäki, yhden vaimon mies, kahden pojan isä ja pappa neljälle lapsenlapselle. Lukeminen on ollut tärkeää siitä asti kuin noin kymmenkesäisenä ensimmäisen kerran menin sisälle Oulaisten kirjastoon. Se oli samalla kuin astuminen sisälle uusiin maailmoihin, joita oli piilossa kirjaston hyllyissä. 

Oulaisista tie on vei eteläiselle Pohjanmaalle Jurvaan, jossa meni kymmenen vuotta ja sieltä sitten Rovaniemelle, jossa olen asunut jo vuodesta 2001 lähtien.

Oman työn puitteissa olen saanut kirjoittaa monenlaista tekstiä ja jonkin verran siitä on on päätynyt vuosien varrella lehtienkin sivuille. 

Ensimmäinen kovat kannet saanut teksti syntyi kun kirjoitin oman isäni yksittäiset sotatarinat yhdeksi juonelliseksi kertomukseksi isän viidestä vuodesta Rukajärven korvessa. Se oli omakustanne lähinnä suvun ja pienen ystäväpiirin keskellä levitettäväksi.

Syksyllä 2016 Väyläkirjat kustansi kirjani 'Tuulinen maa. Kuka surmasi Matti Harmaalan?' Sen kirjoittamisen alku oli jossain joulun 2013 tienoilla, kun mieleeni tuli kirjoittaa tarina, joka lähti mielikuvituksessani elämään ja laajenemaan eräästä tuohon aikaan esiin tulleesta perin ikävästä tapahtumasta liittyen  tuulivoiman rakentamiseen.

Tarinasta tuli dekkarityylinen kirja, jossa on tietysti kaikki se mitä dekkarissa pitää olla: kuollut henkilö, tapausta selvittävät henkilöt, tapauksen selvittämistä sotkevat henkilöt, yllättävät juonen käänteet ja loppuratkaisu, joka ei ole ihan onnellinen sekään. Kaikki tuo tapahtuu Lapin maisemissa syyskesän 2012 aikaan, 'Lontoon olympialaisten ja mustikanpoiminnan aikaan' niin kuin kirjan takakannessa tapahtuma-aikaa kuvataan.  


Esa Pikkumäki

Tuulinen maa. Kuka surmasi Matti Harmaalan?

316 sivua
Kustantaja Väyläkirjat
ISBN 978-952-7168-32-5