Lapin alueen tarinaniskentäkilpailu 2022

Rovaniemellä Muurolassa maanantaina 28.3.2022 klo 18 alkaen peruskoulun auditoriossa. Kilpailun järjestäjänä toimii LC Rovaniemi/Alakemijoki ry. Tapahtuma on osa Muurolassa 28.3. – 3.4. järjestettäviä 1. Nätti-Jussi -päiviä. Kilpailun voittaja on Lapin tarinaniskijä. 

Kilpailu on samalla Lapin aluekarsinta tarinaniskennän SM-kilpailuihin, jotka Kärsämäen kunnalla on tarkoitus järjestää 20. kerran 16.7.2022 Kärsämäki-päivien yhteydessä. Aluekarsinnat on perinteisesti järjestetty kymmenellä paikkakunnalla. Osanottomaksua ei peritä. Noudatamme mahdollisesti voimassa olevia koronamääräyksiä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
25.3. mennessä Raimo Keräselle puhelimitse (040 865 6682) tai sähköpostilla (raimo.k.keranen@gmail.com), jolloin on ilmoitettava myös puhelinnumero, ammatti ja asuinpaikkakunta.

Kilpailun säännöt:
Kilpailussa kerrotaan enintään seitsemän (7) minuutin omakohtainen tarina. Tarinan pitää pohjautua itse koettuun tai perheessä/suvussa tapahtuneeseen tositarinaan, jota ei ole aikaisemmin julkaistu tai esitetty julkisesti. Kilpailussa edellytetään perinteistä tarinankerrontaa ilman rooliasuja tai muuta rekvisiittaa. SM-finaalissa kerrotaan sama tarina kuin alueellisissa mestaruuskilpailuissa. Aluekilpailussa toimii Lapin kirjallisuusseuran valitsema tuomaristo.

Kuva 1: Nätti-Jussi tarinoi – muut kuuntelevat. Kuva: Matti Körkkö (Totto ry)                 

Kuva 2: Juho Vihtori Nätti (1890 – 1964) Kuva: Waltteri Jänkälän arkisto
Kuva 1: Nätti-Jussi tarinoi – muut kuuntelevat. Kuva: Matti Körkkö (Totto ry) Kuva 2: Juho Vihtori Nätti (1890 – 1964) Kuva: Waltteri Jänkälän arkisto

Karstulasta Lappiin tullut Nätti-Jussi on edelleen Suomen metsätyömaiden kuuluisin tarinankertoja. Hän oli aikaansa seuraava, älykäs ”kuningasjätkä”, jota arvostettiin. Hänmietti ja kehitteli jatkuvasti uusia tarinoita, joissa oli kuulijat yllättävä loppuhuipentuma. Eräs Jussin tuntenut haastateltava totesi: ”Hän koppasi tarinan kuin kärpäsen ilmasta”