Juha Hurmeen eräteatterikurssi Ylitorniolla

28.5.2022

Juha Hurmeen vetämä eräteatterikurssi Ylitorniolla pidetään 9.6. – 11.6.2022 Meän-Opiston ja Lapin Kirjallisuusseuran yhteistyönä!


Kurssilla käydään läpi dramaturgian perusteet, kirjoitetaan pieniä harjoitustöitä ja tehdään niistä demoja. Juha pitää kurssin kuluessa pieniä luentoja suomalaisesta metsäluonnosta, boreaalisen havumetsän mytologiasta sekä Samuli Paulaharjusta pohjoisen luonnon kulkijana ja perinteen tallentajana.


Kurssille osallistuvien tulee olla terveitä ja ulkoilmaan, myös yöpymiseen tottuneita sekä riittävästi varustettuja. Varusteet: teltta, makuupussi, makuualusta, ruokailuvälineet ml. juoma-astia, puukko, kynä, vihko, vessapaperia, ruokaa kolmeksi päiväksi ja sopivasti vaatetta. On huomioitavaa, että yöllä voi olla joskus pakkasta ja joka päivä voi sataa vettä tai räntää.


Kurssi alkaa torstaina 9.6 Meltosjärvellä, Marja ja Lasse Tuomisen pihapiiristä, Yrttipolku 7, 95675 Ylitornio klo 10. Itse kurssi pidetään Vaarasaaressa, jonne on Meltosjärveltä matkaa 10 kilometriä. Kuljetus Vaarasaareen tapahtuu veneellä. Paluu lauantaina 11.6. klo 16.30. Varsinainen kurssi päättyy siihen. Halukkailla on lähtöpäivänä eri maksusta mahdollisuus aamiaiseen ja paluuiltana 11.6 saunomiseen ja telttayöpymiseen ja ilta-, sekä aamupalaan Yrttipolulla. Lähtöpäivän aamiainen ja luento 10 e/hlö sekä paluuillan saunominen ja iltapala 30 e/hlö, yhteensä 40 euroa maksetaan suoraan järjestäjille ennen kurssin alkua, pankkiyhteystiedot FI 81 8000 27049 23167 /Lasse Tuominen. Tuomisten pihapiirissä on käytössä sauna, teetuvan keittiö, grillikota, puucee sekä telttailumahdollisuus.


Sunnuntaina halukkailla on mahdollisuus osallistua Mustilampi-päivään klo 11. alkaen. Päivä on poikkitaiteellinen tapaaminen vanhan metsän ja erämaalammen tunnelmissa. Ohjelmarunko: Musiikkia, teatteria (Juha Hurme), keskustelua, retki- tai luova hetki (Mustipaljukka), puheenvuoroja metsäsuhteesta ja metsän merkityksestä. Kuvantekijät kertovat kuvien tarinoita ja luovien hetkien synnyttämät runot tai kertomukset esitellään muille. Luvassa on myös musiikkia ja yhteislaulua nuotion ääressä. Omat eväät mukaan! Lisätietoja antavat: Marja Tuominen, p. 0400110 006 ja Lasse Tuominen, p. 040 507 3645, sähköposti: hipsukoira9(at)gmail.com


KURSSILLE OTETAAN MAX. 10 HENKILÖÄ JA KURSSIN HINTA ON 80 e/hlö ja KURSSI-ILMOITTAUMISET MEÄN-OPISTOLLE osoitteessa: https://www.opistopalvelut.fi/ylitornio/.

ILMOITTAUTUMINEN ALKAA MAANANTAINA 21.3.2022 KLO 9.00.

Huom! Lähtöpäivän 9.6. aamiainen ja luento sekä paluuillan 11.6. saunominen, yöpyminen sekä iltapala yht. 40 e maksetaan siis erikseen Marja ja Lasse Tuomiselle ennen kurssin alkua.

P.S. Kurssista on tarkoitus tehdä traditio!