Lapin kirjallisuusfestarit Rovaniemellä 17.–18.11.2023

31.5.2023

Lapin kirjallisuusseuran hallitus päätti 29.5.2023 kokouksessaan järjestää marraskuussa Lapin kirjallisuusfestarit. Kaksipäiväisen tapahtuman ytimen muodostavat perinteisistä Tekijöiden päivistä tutut jäsenten kirjaesittelyt ja kirjamyynti. Lisäksi ohjelmassa on kirjailijahaastatteluja sekä oheisohjelmaa lapsille, kirjoittamisen harrastajille ja kaikille lukemista ja kirjallisuudesta kiinnostuneille. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tavoitteena on, että tapahtuma houkuttelisi mahdollisimman paljon yleisöä tekemään joululahjaostoksia ja kuuntelemaan kirjailijoiden tarinoita.  

Oman teoksensa vuosien 2022-2023 aikana julkaisseet seuran jäsenet voivat varata itselleen noin 10 minuutin mittaisen kirjaesittelyvuoron. Kirjaesittelyjen ja myyntipöytien varauksista tiedotamme tarkemmin alkusyksystä. 

Kirjallisuusfestareiden päätapahtumapaikkana on Lyseonpuiston lukio Rovaniemen keskustassa. Siellä on hyvin tilaa myyntipöydille, joiden kysyntä on ollut viime vuosina kovempaa kuin on voitu järjestää. 

Perjantai-iltana järjestämme vapaamuotoiset illanistujaiset festareiden osallistujille. Lauantai on varsinainen tapahtumapäivä, joka tulee venymään pitkälle iltaan asti. Tarkempi ohjelma julkaistaan syyskuun alussa.

Jos haluat olla mukana kirjallisuusfestareiden järjestämisessä tavalla tai toisella, ilmoitathan kiinnostuksestasi seuran hallitukselle. Muualta tulevien kannattaa varata myös majoitus Rovaniemeltä hyvissä ajoin.

Vaikuta kirjallisuusfestareiden sisältöön!

Ennen kesälomille pyrähtämistä festaritiimi haluaa myös osallistaa seuran jäsenet suunnittelemaan festarien visuaalista ilmettä! Nyt on siis aika valita tapahtumalle visuaalinen ilme (linkki alla).  Otamme vastaan myös toiveita kirjailijavieraista sekä muista tapahtumasisällöistä. Voit myös jättää sähköpostiosoitteesi, jos haluat olla mukana tapahtuman järjestelyissä. Kaikki apu on tervetullutta!

Pääset vastaamaan tästä linkistä: https://zef.fi/s/kd0bb6ev/

HUOM. Kysely on suljettu ja visuaalinen ilme valittu. Mutta ole ihmeessä yhteydessä, jos haluat olla mukana tapahtuman järjestelyissä: lapinkirjallisuusseura@gmail.com

Tehdään tästä hieno tapahtuma yhdessä!