Muurolassa valitaan Lapin tarinaniskijä

15.3.2024

Lapin tarinaniskentäkilpailu järjestetään jälleen SM-karsintana Muurolassa maanantaina 8.4.2024 klo 18–20 peruskoulun auditoriossa (Koulukaari 2-4). Tapahtuma on osa Muurolassa 8.–14.4.2024 järjestettäviä 3. Nätti-Jussi -päiviä.

Kilpailussa kerrotaan enintään 7 minuutin omakohtainen tarina, itse koettu tai perheessä/ suvussa sattunut tositapahtuma, jota ei ole aikaisemmin julkaistu tai esitetty julkisesti. Kilpailussa edellytetään perinteistä tarinankerrontaa ilman rooliasuja tai muuta rekvisiittaa. Tarinan tulee soveltua julkiseen esittämiseen, eikä se saa loukata ketään henkilöä tai mitään ryhmää.

Ilmoittautuminen 5.4. mennessä Raimo Keräselle puh. 040 865 6682, tai sähköpostilla raimo.k.keranen@gmail.com. Ilmoita nimesi lisäksi puhelinnumero, ammatti ja asuinpaikkakunta sekä tarinan nimi. Osanottomaksua ei ole.

Kilpailun voittaja on Lapin tarinaniskijä, joka osallistuu tarinaniskennän SM-kilpailuun Kärsämäellä heinä-elokuussa. Voittaja saa palkinnoksi 200 €, toinen 100 € ja kolmas kirjapalkinnon.

Lappilaiset tarinankertojat ovat viime vuosina menestyneet hyvin SM-tasolla. Matti Immonen Hirvaalta voitti Suomen mestaruuden 2022. Viime vuonna rovaniemeläiset Esko Fält ja Pekka Berg sijoittuivat hopealle ja pronssille.

Tule tarinasi kanssa kisaamaan!

Kilpailun järjestäjänä toimii LC Rovaniemi/Alakemijoki ry. Tuomareina toimivat Tapani Tavi ja Tuula Saraniemi Lapin kirjallisuusseurasta.