Ilmoittaudu Sodankylän kirjoituskursseille 1.3.2023 klo 9.00, ettet jää kelkasta!

7.2.2023

Lämpimästi tervetuloa Revontuli-Opiston ja Lapin kirjallisuusseuran yhteistyössä järjestämille kirjoittajakursseille Sodankylän Luostolle ja verkkoon!

Ilmoittautuminen kursseille alkaa ke 1.3. klo 9.00. 

Ilmoittautumisohjeet ja tarkat tiedot ajoista, paikasta, majoituksesta ja hinnoista löydät Revontuliopiston sivuilta.

Huom. Ellet jo ole Lapin kirjallisuusseuran jäsen, nyt kannattaa liittyä, säästät järjestelymaksun eli 30 €.


Kurssit Sodankylässä, Luostolla 5.–10.6.2023

Autofiktio ja omaelämäkerrallinen kirjoittaminen

Ohjaajana kirjailija ja luovan kirjoittamisen kouluttaja Taija Tuominen

Kurssilla tutustutaan erilaisiin kirjoittamisen mahdollisuuksiin, joita kirjoittajan oma elämä tarjoaa. Vaihtoehtoina voivat olla tiiviisti omaelämäkerralliset tekstit tai sitten autofiktio eli kirjoittajan omaan elämään pohjaava fiktiivinen teksti, esim. romaani, novelli. Kurssilla tutustutaan eri laji-, muoto- ja tyyliseikkohin. Kurssin pääpaino on jokaisen kirjoittajan omassa tekstissä. Tuntiharjoitusten ja teorian lisäksi tutustutaan erilaisiin apuvälineisiin mm. kirjoittamisoppaisiin, kirjallisuuslehtiin, tieto- ja kaunokirjallisiin vinkkeihin sekä eri kirjoituskilpailuihin.

Runous

Ohjaajana runoilija ja sanataideohjaaja Daniil Kozlov (runoilija Susinukke Kosola). 

Oletko pitkään suunnitellut vahvistavasi orastavaa runoilijan ääntäsi? Haluatko päivittää runouden tietämyksesi ja vertauskuvasi ajan tasalle? Tämä kurssi on viikon mittainen syväsukellus runouden maailmaan. Kurssilla tutustutaan erilaisiin tapoihin tehdä runoutta aina kuvarunosta lavarunoteen, teroitetaan omaa ilmaisua erilaisten kaunokirjallisten harjoitusten avulla sekä hiotaan tekstejä täyteen potentiaaliinsa palautteen pohjalta.

Proosa, tekstin kehittäminen

Ohjaajana kirjailija Juhani Karila

Oletko jumissa käsikirjoituksesi kanssa? Etkö saa edes aloitettua? Haluatko tietää, miten kehittää tekstin jännitettä, rakennetta ja henkilöhahmoja? Kuinka kirjoitetaan vetävä aloitus? Kurssilla tutkimme tapoja, joilla tarina herätetään henkiin. Harjoitusten, keskustelujen ja rakentavan palautteen avulla paikannamme kertomuksesta olennaisen ja parannamme sitä. Tuo kurssille 1–10 liuskaa proosa- tai esseetekstiä tai aloita kirjoittaminen vasta paikan päällä. Halutessasi voit lähettää opettajalle tekstiä ennakkoon, lähetä tekstisi osoitteeseen sinikka.tepsa@revontuliopisto.fi ke 31.5. mennessä.
Verkkokurssi 5.–10.6.2023

Draaman kirjoittamisen ja henkilöiden tutkimisen -verkkokurssi Zoomissa

Ohjaajana kirjailija, sanataidekouluttaja Siri Kolu

Tervetuloa draaman verkkokurssille, jossa opetellaan näytelmän kirjoittamista. Kurssilla kirjoitetaan kohtauksia, tutustumme käänteiden kirjoittamiseen, opetellaan kirjoittamaan konfliktia eli voimaa ja vastavoimaa. Puhumme ihmisestä näyttämöllä eli käsikirjoituksen ihmis- ja maailmankuvasta. Luemme kohtauksia lukudraamana, pidämme hauskaa, kirjoitamme paljon. Kurssi toimii myös lajivapaana henkilön suunnittelun intensiivikurssina: draaman avulla syvennät suhdetta henkilöihin, jotka ovat syntyneet missä tahansa tekstilajissa. Näyttämöllä saat tutkia heidän salaisuuksiaan ja toimintansa motiiveja. Kurssi toimii myös käsikirjoituksen henkilövetoisen käynnistämisen laboratoriona. Valmista tekstiä ei siis tarvitse olla.
Jokainen osallistuja saa ennen kurssia henkilöiden suunnitteluun ja syventämiseen tarkoitetun työkirjan, sen harjoitteiden avulla työ henkilöiden kanssa voi jatkua myös kurssin jälkeen.
Opetus koostuu lähiopetuksesta verkkoympäristössä sekä henkilökohtaisesta ohjauksesta ja palautteesta (yht. 1 t), joka toteutetaan opettajan kanssa sovitulla tavalla kurssin aikana. Tarkemmat osallistumisohjeet lähetetään ilmoittautuneille ennen kurssin alkua. Osallistujilla tulee olla käytössään tietokone tai tabletti, netti ja mikrofonikuulokkeet eli headset.